"Изправи се! Мутри вън!" се разцепиха! Гонят Хаджигенов!

Повод за скандала стана изказване на Хаджигенов от по-рано сутринта по БНТ, в което той обяви, че би станал министър, ако трябва да пожертва себе си

Пресконференция на Манолова и Дончева
Пресконференция на Манолова и Дончева

Първото разцепление в "Изправи се! Мутри вън!" вече е факт. Адвокат Николай Хаджигенов може да не е част от бъдещата парламентарна група на коалицията, стана ясно от изявление пред медиите на Мая Манолова и Татяна Дончева.

 

"Изразеното от Хаджигенов мнение в БНТ е лично и не ангажира коалицията. Нито ще даваме подкрепа, нито ще търсим. В пазарлъци с ГЕРБ, ДПС и БСП не влизаме. Предстои да сформира ПГ. С такава си позиция той може да не е част от нея. Нито един от избраните депутати, който си позволи да влиза в договорки за министерски кресла, няма място в парламентарната ни група. Подготвяме законопроекти и документи за НС, вкл.промени в избирателния кодекс. Ще сменят този състав на ЦИК и ИО АД", казаха на извънредна пресконференция Мая Манолова и Татяна Дончева. 

Повод за скандала стана изказване на Хаджигенов от по-рано сутринта по БНТ, в което той обяви, че би станал министър, ако трябва да пожертва себе си. Той обаче сподели, че типичният политически пазарлък за имена го докарвал до бяс. "На този етап отказваме да мислим въобще в тази посока, а мислим как да има правителство", допълни в това интервю Хаджигенов.

 

На въпрос дали се разграничава от Хаджигенов Манолова каза:
"Няма да бъдат толерирано "жертване за подкрепа". Със сигурност няма Борисов да състави кабинет, ще изчакаме предложението на ИТН за кабинет. Категоричното ни намерение е, че "ако някой е решил да се жертва за министър” вкл. Хаджигенов, това няма да бъде толерирано"

Мая Манолова заявява на всички с такива намерения, че нямат място в "Изправи се! Мутри вън!". Тя заяви, че няма да подкрепи кабинет подкрепен от ДПС и ГЕРБ. "Това с консигнацията на депутати е патент на министър-председателя Борисов", каза още Манолова.

 

Според Татяна Дончева е нужно хладнокръвие при правенето на изявления. Тя продължи, че дават тази извънредна пресконференция, защото реакцията в тяхната коалиция от изявлението на Хаджигенов била бурна. 

 

Още от "Политика"

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени