Изтече договорът за съхранение на машините за гласуване

ЦИК настоява правителството спешно да предприеме действия

Машините за гласуване
Машините за гласуване Източник: bTV

ЦИК уведоми служебния премиер Стефан Янев за проблем със съхранението на машините за гласуване, съобщи БНТ.

 

Комисията настоява правителството спешно да предприеме действия. Заместник-председателят на ЦИК Емил Войнов докладва писмо от фирмата "Карго Партнер", собственик на склада, в който се съхраняват устройствата. От заседанието на ЦИК стана ясно, че в средата на септември правителството е било уведомено за изтичащия договор за съхранение на машините.

 

"Договорът за складиране на машините между "Карго Партнер" и "Сиела Норма" е изтекъл на 30 септември 2021 година и тъй като след тази дата няма сключен договор за съхранение на машините, ни уведомяват, че при липса на търговски договор, който да уреди взаимоотношенията ни, ще изнесат машините от склада на "Карго Партнер" към 1-ви ноември 2021 година, за да могат да ползват складовото помещение за други цели от ноември нататък".


От заседанието на ЦИК стана ясно, че в средата на септември правителството е било уведомено за изтичащия договор за съхранение на машините и необходимостта да се сключи нов, но реакция до момента няма.

Още от "Политика"

Бившият комунистически прокурор Атанасов критикува Радев за назначения в МВР

Избирането ви за още един мандат ще бъде полезно за България, обърна се към Радев някогашният комунистически прокурор в Разград по време на "Възродителния процес" Атанас Атанасов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени