Изтича ултиматумът, който Бойко Борисов даде на ПП-ДБ за подновяване на преговорите

Кой ще направи първата крачка

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Facebook

Изтича ултиматумът, който лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде на ПП-ДБ за подновяване на преговорите за кабинет начело с Мария Габриел. Засега не е ясно дали ще има кой да направи първата крачка за подновяване на разговорите.

 

Към момента видимо сближаване на позициите няма. Последваха само съобщения през медиите с посланието един към друг "Вие сте на ход".

 

От ПП-ДБ упрекнаха Мария Габриел, че е счупила формулата на доверие, като е върнала изпълнение на мандат без окончателно съгласуван състав на кабинет. И призоваха ГЕРБ-СДС да поемат отговорността и да предложат конкретен план за продължаване на разговорите.

 

Последва отговор от ГЕРБ-СДС с пълна подкрепа за Габриел като номинация за министър-председател, пореден призив за извинение и категоричност, че Асен Василев не е приемлив за кабинета. А премиерът в оставка Николай Денков заяви, че не смята, че дължат извинение.

 

Очакваме негово изявление в 9 часа от Брюксел, където се намира на среща на европейските лидери.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени