Извънреден брифинг на ГЕРБ: Няма да участваме в консултациите при Радев, той разедини нацията (ВИДЕО)

За нас е чест да нямаме нищо общо с това, което се случва

Брифинг на ГЕРБ
Брифинг на ГЕРБ

Румен Радев трябва да плати цената за разделението на българската нация на президентските избори. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов на брифинг в Народното събрание. От партията няма да се явят на консултации при президента за съставяне на правителство. В същото време се провежда разговор с първата политическа сила - "Има такъв народ". 

 

"Считаме, че вече многократно беше нарушен диалогът. Вече се водят разговори между другите парламентарни групи, които имат желание да съставят правителство. Не смятаме, че имаме място в президентската институция и провежданите от Радев консултации", съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

 

"Радев разедини тежко българската нация и той не може по никакъв начин да бъде легитимиран като обединител. Президентската институция по Конституция задължава президента да обединява нацията и да води диалог с всички политически партии. Радев наруши този принцип много отдавна, раздели българската нация", каза още Даниел Митов.

 

"Радев си назначи служебен кабинет, който е инструктирал да участва в предизборната кампания и да дискриминира чрез внушения и клевети ГЕРБ-СДС. Това не си го е позволявал нито един президент", допълни Митов. 

Томислав Дончев заяви, че за ГЕРБ е чест да няма нищо общо с това, което се случва. "За нас е чест да сме изолирани, разграничени от това, което се случва. Ще служим честно в опозиция", категоричен бе той.

"Да събереш политически субекти, които нямат нищо общо помежду си, които нямат програма и цел, няма нищо общо с принципите", заяви Дончев. 

 

Още от "Политика"

Военният министър Запрянов обеща допълнителни количества излишно въоръжение за Украйна

България ще продължи да подкрепя усилията на ЕС и НАТО за осигуряване на Украйна с цялата необходима техника с цел укрепване на отбранителите й способности, посочи той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени