Извънреден Съвет по сигурността заради дерогацията

Предложението на ПП-ДБ е - изключението за внос на руски петрол да остане до 15 март

Министерски съвет (МС)
Министерски съвет (МС) Източник: Zonanews

Съвет по сигурността заради Закона за дерогацията ще се проведе тази сутрин. В 8 ч. в Министерския съвет ще се съберат председателят на парламента, председателите на комисиите по енергетика, външна политика, въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната, както и по икономическа политика. 

 

Ще бъдат обсъдени последиците и рисковете за националната сигурност от евентуалното приемане на закона, според който в тридневен срок отпада дерогацията на руския петрол. След това въпросът ще бъде дискутиран и в пленарната зала. Там депутатите ще гласуват на първо четене предложението на Делян Добрев.

 

Енергийната комисия отхвърли предложението и това отново напрегна отношенията сред партиите в управлението. Предложението на ПП-ДБ е - изключението за внос на руски петрол да остане до 15 март.

Още от "Политика"

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени