Извънредното заседание в МС констатира, че за момента няма риск за България

Българите в Русия - обсъдихме какви рискове има за тях, ако ситуацията излезе от контрол, добави той.

Брифинг след извънредното заседание на МС
Брифинг след извънредното заседание на МС Източник: Пресцентър на МС

"През последните 24 часа има движение от армията на Пригожин, която се движи на север към Москва и се очаква да пристигне в подстъпите към града. Ситуацията е била обсъдена с разузнавателните служби", каза премиерът Николай Денков след извънредното заседание на МС заради напрежението в Русия.

 

"Ясно е, че няма непосредствена опасност за България или за гражданите ѝ. Хората трябва да са спокойни. Няма нещо, което да е притеснително в този момент. Българите в Русия - обсъдихме какви рискове има за тях, ако ситуацията излезе от контрол", добави той.

 

Брифинг след извънредното заседание на МС
Брифинг след извънредното заседание на МС Източник: Пресцентър на МС

МВнР е предприело действия в тази посока - следи се внимателно ситуацията и ведомството ни е в контакт с ЕС и НАТО с оглед на сигурността на нашите сънародници в Русия, каза Мария Габриел.

 

Тя потвърди информацията, че държавата има готовност да реагира при нужда. Габриел заяви, че засега няма желание от страна на българи или представители на дипломатическата ни служба да се евакуират. Дежурни служители следят ситуацията.

Още от "Политика"

Делян Добрев и Христо Гаджев със залп срещу Денков и Тагарев

Реакцията им дойде след като  правителственият пресцентър информира, че "министър-председателят Николай Денков и премиерът на Украйна Денис Шмигал почетоха паметта на защитниците на Украйна, загинали във войната

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът Николай Денков пристигна в Украйна, за да потвърди подкрепата на страната ни две години след руската агресия

В Киев премиерът е придружен от министрите на правосъдието, на енергетиката, на околната среда и водите, заместник-министри на външните работи и отбраната, както и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов

Прочетете повече прочетете повече

Мария Габриел на аудиенция при Н.В. крал Абдула II, крал на Хашемитско кралство Йордания

Акцент на дискусията бяха подобряването на търговско-икономическото сътрудничество, новите технологии и иновациите, сътрудничеството в сферата на отбраната и др.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени