Кабинетът с категорично решение за спиране изграждането на АЕЦ "Белене"

С днешното решение на правителството се възлага на министъра на енергетиката да предприеме действия за прекратяване на обявената от НЕК ЕАД процедура за избор на стратегически инвеститор

Министерски съвет (МС)
Министерски съвет (МС) Източник: Zonanews

На днешното си заседание Министерският съвет прие решение, с което отменя решение на правителството от 2018 г., свързано с бъдеща ядрена централа "Белене", съобщиха от правителствената пресслужба.

 

На 29 юни 2018 г. Министерският съвет приема въпросното решение № 447, с което на свой ред се отменя предишно правителствено решение - № 250 от 2012 г., което пък отменя Решение № 259 от 2005 г., за определяне на енергиен обект "Ядрена централа на площадка "Белене" като обект с национално значение и за изграждане на ядрена централа на площадка "Белене", за провеждане на преговори с потенциални инвеститори и производители на оборудване.

 

С днешното решение на правителството се възлага на министъра на енергетиката да предприеме действия за прекратяване на обявената от НЕК ЕАД процедура за избор на стратегически инвеститор/ри за изграждане на АЕЦ "Белене" и за уведомяване на предпочетените кандидати за подаване на обвързващи оферти, с които е подписан договор за конфиденциалност.

 

АЕЦ
АЕЦ "Белене" Източник: Pbs.twimg.com
АЕЦ
АЕЦ "Белене" Източник: Pbs.twimg.com
АЕЦ
АЕЦ "Белене" Източник: Pbs.twimg.com

 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени