Кабинетът започва подготовка за местните избори

Днес правителството разпредели задачите и отговорностите между министерствата, свързани с провеждането на местния вот

Заседание на правителството
Заседание на правителството Източник: Пресцентър на МС

Кабинетът започва подготовката за организация на изборите за общински съветници и кметове, които ще се проведат на 29 октомври т.г. Днес правителството разпредели задачите и отговорностите между министерствата, свързани с провеждането на местния вот – на вътрешните работи, на финансите, на регионалното развитие и благоустройството, на правосъдието и на електронното управление. През следващите два месеца всяко от посочените ведомства трябва да извърши специфични дейности, съгласувани с Централната избирателна комисия.

 

"Наред с опазването на обществения ред, борбата с незаконния трафик на мигранти, борбата с производството и разпространението на наркотици и осигуряването на безопасността по пътищата МВР ще поеме и редица нови задачи, които трябва да изпълни качествено и в срок. Затова е важно екипът в МВР да работи в синхрон", коментира министър-председателят акад. Николай Денков.

 

Той съобщи, че в съответствие с устройствения правилник на Министерския съвет министърът на вътрешните работи Калин Стоянов вече е изпратил до президента мотивирано предложение да издаде указ за прекратяване на правомощията на главния секретар на МВР. След приключване на съгласувателната процедура темата ще бъде включена в дневния ред на заседание на правителството, което ще вземе съответното решение.

 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени