Калин Стоянов: Бях поканен от един човек, за да вляза в кабинета - Кирил Петков

Той добави, че няма представа името му да е било поставено като условие по време на преговорите

Калин Стоянов
Калин Стоянов Източник: Пресцентър на МВР

Първи коментар след провала на преговорите за ротация и от вътрешния министър в оставка Калин Стоянов. Името му беше цитирано от ГЕРБ-СДС като последното искане от страна на ПП-ДБ за промяна в списъка с министри за кабинет Габриел.

 

"Не знам какво против мен имат. Аз не съм част от преговорните екипи, за мен важното е да продължа да изпълнявам служебните си задължения. Може би не се харесва, че бяхме приети в Шенген." Това коментира пред журналисти вътрешният министър в оставка Калин Стоянов

 

Той добави, че няма представа името му да е било поставено като условие от страна на "Продължаваме промяната - Демократична България" - той да не бъде част от новото правителство. "Не, не съм знаел. Не съм бил в преговорните екипи".

 

На въпроса възможно ли е причината за неразбирателството да е поставянето на въпроса кой е човекът, който го е предложил в кабинета, Стоянов отвърна: "Аз отново казвам, че бях поканен от един човек, за да вляза в кабинета - Кирил Петков", заяви той.

 

"На някои хора не им харесва факта, че под мое ръководство МВР спря нелегалните мигранти. Вероятно не им харесва фактът, че миналата година получихме изключително високата оценка по мисията на Шенген, която отвори пътя за преговори и допринесе да бъдем приети в Шенген", каза силовият министър в оставка.

 

"Вероятно не им харесва и фактът, че от началото на тази година до момента има по-малко жертви по пътищата, сравнено със същия период на миналата година", добави той.

 

Стоянов обясни, че е водил разговори с Мария Габриел, на които е обсъдено какво е постигнато от управленската програма и кои са основните приоритети на министерството за настоящата година.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени