Калин Стоянов: СДВР проверява скандала с "фалшифицираните" подписи и Кирил Петков

Вътрешният министър коментира още, че не одобрява реорганизацията на движението в центъра на София

Калин Стоянов
Калин Стоянов Източник: Пресцентър на МВР

Образувано е досъдебно производство по казуса с напускането на Кирил Петков на сдружението "Да запазим Корал". Това потвърди министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. "Производството се ръководи от СДВР, а подробности по него може да даде прокуратурата", поясни той.

 

Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР)
Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) Източник: Zonanews

Подготовката за изборите на 9 юни върви нормално. Има постъпили три сигнала от миналата седмица - 2 за евентуално купуване на гласове и един за нарушения на изборното законодателство, но те не са потвърдени към момента.

 

Утре областните директори на МВР и представители на ДАНС и прокуратурата ще обсъждат конкретни мероприятия, насочени срещу изборните престъпления.

 

Вътрешният министър Калин Стоянов коментира още, че не одобрява реорганизацията на движението в центъра на София. Според него първо трябва да се осигурят подземни паркинги и тогава да се мисли за велоалеи.

 

Към момента няма данни пожарът в емблематичната къща на Иван Гешов в центъра на София да е резултат от умишлен палеж. Ако има такъв, това ще бъде установено от разследващите, коментира Стоянов.

 

Вътрешният министър връчи ключовете на 40 нови високопроходими автомобила на "Гранична полиция".

Още от "Политика"

Военният министър ген. Запрянов: България ще достави още излишно военно оборудване на Украйна

НАТО няма никакво намерение да се намесва с войски в Украйна, не иска да ескалира този конфликт, а справедлив мир, това означава Украйна да си защити територията

Прочетете повече прочетете повече

Кирил Петков: Независимо какво ще предложи Борисов, ние ще бъдем ясна опозиция

Според Николай Денков, член на Изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната", важно е демокрацията в България да продължи да работи още по-добре и ПП ще бъде гарант за това

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени