Калоян Методиев: Президентът е лъжец и насъсква партиите една срещу друга

По думите му служебните кабинети трябва да бъдат премахнати

Калоян Методиев
Калоян Методиев Източник: Президентска администрация

"Имаме всички елементи на дестабилизирана парламентарна система. Президентът е лъжец". Това заяви бившият началник на кабинета на президента Румен Радев - Калоян Методиев, в предаването "Офанзива" на NOVA NEWS.

 

"Пети поредни избори имаме. Президентът е факторът, който дестабилизира политическата система, той насъсква партиите една срещу друга, сваля правителства. Имаме всички елементи на дестабилизиране на партийната система. Вече сме на ръба на това войната да стане явна", обясни Методиев.

 

По думите му се създават паравоенни политически структури, подготвят се, хвърлят се на избори, дестабилизират се други. "Действията на президентската институция трябва да се анализират във военен контекст. Комплектуваха една формация като "Левицата!", хвърлиха едни пари… президентът е подпомагал формацията, от кабинета му са участвали хора", каза Методиев.

 

Според него се бърза за съставяне на парламент, за да има върху кого да се хвърлят обвинения. "Президентите в Европа правят обратното", каза той и поясни че там те съветват партиите да се разберат.

 

"Ако се състави правителство, то ще започне да бъде сваляно от президентската институция. Увеличиха се заплатите на администрацията, сменя се всичко до чистачка. От понеделник има смени на посланици, на търговски аташета, шефа на ДАНС назначават в петък. От понеделник се назначават десетки ключови структури", обясни Методиев.

 

Президентът води война и това са неговите войници, каза Методиев. По думите му служебните кабинети трябва да бъдат премахнати. "Окопае ли се президентството и в местната власт … ресурсите на държавата вече са в президентската власт", допълни Калоян Методиев.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени