Калоян Методиев: Радев стои зад проекта на министрите Петков и Василев

Проектът е в напреднала фаза на изграждане, убеден е политологът

Калоян Методиев
Калоян Методиев Източник: bTV

Няма как да са спекулации твърденията за политически проект на президента, след като вчера в сутрешен блок действащият служебен мининстър-председател заяви, че би подкрепил такъв проект и би се включил в него. Стефан Янев няма да кихне без разрешение от Румен Радев. Тества се общественото мнение. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV бившият шеф на кабинета на Радев Калоян Методиев.

 

Новият политически проект и неговите партини структури около президента и служебното правителство са в напреднала фаза на изграждане - срещите в страната, кандидат-партийци заявиха, че след две седмици ще дадат повече информация за този проект, добави той. 

 

Обезпокоителното е, че страната е в продължаваща политическа криза и ще ходим на избори за трети път в рамките на шест месеца. По-притеснително от това няма, коментира още той. Провалът на тези преговори беше ясен още щом миналата седмица Трифонов каза, че няма да подкрепи правителтво с мандата на БСП, добави бившият шеф на младежката организация на СДС. 

 

"Най-разумното нещо е да имаме избори 2 в 1 - няма как хората да ходят на избори три поредни недели, защото това тотално ще срине политическата система. Първи тур на президентските избори и парламентарните да са на една дата, ако има втори тур да е следващата седмица. Това е оптимания вариант, който е и най-евтин, и най-спокоен за българското общество", коментира Методиев.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени