Калоян Методиев: Служебни министри нямат място в редовния кабинет, провалиха са!

Тежкото тепърва предстои за Кирил Петков, смята политологът

Калоян Методиев
Калоян Методиев

Според бившия началник на кабинета на  Радев Калоян Методиев, служебни министри не трябва да се назначават за редовни, тъй като служебният кабинет е провален. Той заяви това в предването "Тази сутрин" по bTV.

 

"Отговорността трябва да си я носят политическите партии, а не някой друг да им спуска своите си собствени кандидатури и да си прокарва собствена политика. Когато има разделение на властите, има баланс, има и по-добри показатели на страната", каза Методиев.

 

По думите му все още нищо не е решено докато новия кабинет не бъде гласуван в зала. "Темата за министерските постове е опасна. Кадрите са най-важното. Един човек може да изпълни един пост с много смисъл, но може и да го забатачи в корупция и некадърни решения", каза Методиев.

 

"Тежкото тепърва предстои за Кирил Петков", смята политологът. той заяви, че е логично "Продължаваме промяната" да излъчат премиер, тъй като това е вотът на избирателите. "Те имат половината депутати за мнозинство, сами нищо не могат да направят", каза Методиев.

 

Политологът определи партиите в предстоящата евентуална коалиция като неолиберални и консервативни. Неолибералните са "Има такъв народ", "Демократична България" и "Продължаваме промяната", които имат много допирни точки, а консервативната партия е БСП.

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени