Калоян Методиев стана началник на кабинета на Корнелия Нинова

Методиев е последовател на консерватизма в политиката и в многобройните си интервюта е подчертавал, че Нинова е ярък изразител на националния интерес

Калоян Методиев
Калоян Методиев Източник: NOVA NEWS

Политологът Калоян Методиев стана началник кабинета на икономическия министър Корнелия Нинова, съобщава Афера. Калоян Методиев е доктор по политология, специалист по Балканите, автор на стотици статии и интервюта на политическа и социална тематика.

 

Той беше началник на кабинета на президента Румен Радев от 19.08.2019 до 21.09.2020, но напусна със скандал.

Методиев е последовател на консерватизма в политиката и в многобройните си интервюта е подчертавал, че

"Нинова е ярък изразител на националния интерес, на една социално-консервативна политика, която се изповядва и от мнозинството в българското общество".

 

Според него, лидерът на БСП Корнелия Нинова е успяла да удържи твърда позиция по отношение на социалния вектор в правителството като по този начин е постигнала идейна победа.

 

Калоян Методиев е роден на 24 април 1976 г. в град София. През 1994 г. завършва 133 СОУ "Ал. С. Пушкин" с хуманитарен профил и руски език. През 2001 г. се дипломира като магистър по политология в Софийския университет "Св. Климент Охридски", където специализира Външна политика и Национална сигурност. Доктор по политология. Автор на книгите "Поколения и възраст в политиката. Българският преход" (2012) и "Западните Балкани и България (политика, дипломация, сигурност)" (2016). Автор на стотици статии и интервюта на политическа и социална тематика. Ползва английски, руски, сръбски и хърватски език. Женен с две деца.

 

Началник на кабинета на Румен Радев (19.08.2019 – 21.09.2020). През 2011 г. става доктор по политически науки след като защитава дисертация на тема "Генерационна динамика и биологично възрастови фактори в българската политика (1989 – 2007)" От 2010 до 2019 е хоноруван преподавател в катедра "Политология" на Софийския университет. От 2012 до 2017 е асистент в ЮЗУ "Неофит Рилски", където води курсове по Политически маркетинг, Институции на съвременната държава, Политически партии, Имиграционни политики, Енергийни политики, Съвременна политическа история на Балканите. От 2015 до 2019 година е политолог и главен анализатор на Института за стратегии и анализи. От 2020 до 2021 е директор на институт "РЕГО"

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени