Калоян Паргов: Остават съмненията, че националното ръководство е отстранило неудобни от водачески места

С ГЕРБ сме непримирими врагове, нетипично е да има скрити договорки

Калоян Паргов
Калоян Паргов Източник: Bulgaria on air

"БСП не е толкова проста партия, както някои се опитват да я изкарат. Тя има вътрешен рефлекс. Обикновено вътрешно-партийната дискусия никога не спира. Проблемът е, че тя излезе извън рамките на вътрешнопартийния живот и стана част от общественополитическия живот. Винаги преди важна битка всичко се забравя, редиците се построяват", заяви председателят на БСП-София Калоян Паргов в студиото на "България сутрин" по телевизия Bulgaria on air.
На въпрос дали ръководството на БСП е поставило като водачи на листите близки до себе си хора, а неудобните са оставени на неизбираеми места, Паргов отговори:
"Невинаги има доволни от водачите. Но е въпрос на подход на самия водач да убеди хората в региона, че той ще направи най-доброто за тях. Остава съмнението, че неудобните хора са отстранени от водаческите места, но това е решение на националното ръководство и Националния съвет".

 

Паргов коментира и твърдението на Кутев, че от 30 водачи на листи, 20 са над 50 г. възраст, т.е. не е вярно, че БСП се подмладява. "Аз съм на 43 г., но считам, че съм още млад. Когато бях на 20, мислех че тези на 40 г. са много стари. Така че това е много условно. Изваждането на нови лица е нормален процес в политиката. Въпросът е дали тези лица са подготвени, въпросът е кога ще ги извадиш и тези, които те ще заменят как ще отстъпят. Ето това е много  тънък момент", обясни Паргов. 

 

Паргов отрече и появилите се твърдения, че БСП има скрити договорки с ГЕРБ.
"Нетипично е да има такава договорка, и то от гледна точка на цялото поведение на БСП в последните 4 години. Ние сме непримирими врагове. Всички искат да победят, но на много малко е прогнозирано да се случи. С поведението си в последните 4 години показахме, че нямаме нищо общо със статуквото, което се създаде в последните 10. Оставаме с впечатление, че управляващата коалиция за първи има нужда от ниска избирателна активност, а тя ще е ключова в крайния резултат. БСП има реални шансове да спечели тези избори, защото ГЕРБ не са били толкова слаби, колкото са в момента", посочи още депутатът.

Социалистът смята, че изборите и политиката през последните 10 години са се превърнали в технология. И подчерта, че протестният вот ще бъде решаващ", каза лидерът на БСП-София.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени