Калоян Паргов: Време е Корнелия Нинова да си дава оставката

БСП не издържа "поправителния" на 11 юли

Калоян Паргов
Калоян Паргов Източник: bTV
БСП не издържа "поправителния" на 11 юли. Това коментира в студиото на bTV председателят на БСП-София Калоян Паргов. "Причините се коренят в един преломен момент - 2020 г. През 2020 г. се случиха няколко неща - БСП тръгна по пътя на прекия избор, който се очакваше да създаде фокус на всички медии, на цялото общество. Уви, случи се нещо по-съществено, което вълнуваше хората - това е КОВИД кризата", добави той и каза, че оставката на Корнелия Нинова вече е на дневен ред. 
 
"За съжаление, обикновено БСП водейки 3-4 месеца кампания, тя забравя за всичко останало, вперена вътре в себе си. КОВИД кризата удължи тази кампания на 9-10 месеца, което беше пагубно. Защото докато хората се вълнуваха дали ще оцелеят, каква ще е тяхната перспектива, докато бяха на площадите, нашият фокус беше вперен вътре в нас - какво ще се случи с лидерския въпрос, какво ще се случи с лидерските въпроси по места, борейки се един друг и очевидно, че изпуснахме важни тенденции и процеси, които се случиха в обществото", обясни Паргов. 
 
Според него от март 2020 г. големи електорални маси са се отцепили от досегашното си политическо местоположение и са започнали да търсят нови флагове, нови знамена, нови аватари. "И очевидно си ги намериха", заключи Паргов. 
 
"Направихме и грешката да не покажем категорична подкрепа за президента. Не излязохме септември месец на площада при хората, а им казахме, че вътре в парламента ще защитаваме интересите им. Явно те не видяха това", каза още Паргов.
 
Той обясни, че стои на дневен ред оставката на председателя на левицата, но поясни, че що се касае Корнелия Нинова има и някои нюанси: "Трябва да се направи по-цялостна ретроспекция. Моделът, който тя въведе, имаше своя успех, но после нещо се случи - 2020 г. След като през 2017 г. имаш 1 милион гласа и 2021 г. имаш най-големия спад, и то в опозиция. Явно повече не може да се работи така и има нужда от промяна". 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени