Камбарев: В момента червените линии не са червени линии, чакаме документа на Борисов

По думите му изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов трябва да се оттегли от поста

Михал Камбарев, ПП
Михал Камбарев, ПП Източник: Zonanews

Ние сме си написали домашните, направили сме си оценките, чакаме другата страна да се накани и да седнем да разговаряме. Това каза по БНТ депутатът от ПП-ДБ Михал Камбарев по повод преговорите с ГЕРБ за ротацията на правителството.

 

"Чакаме ГЕРБ да седнем на масата на преговори - дали ще е меморандум, дали ще е коалиционно споразумение, няма толкова значение, има значение да се поеме отговорност и партиите да се разберат. Готови сме да седнем и да говорим. На 20-и изпратихме меморандум, на 26-и Кирил Петков покани Бойко Борисов на разговори. До момента няма отговор", добави Камбарев.

 

"В момента няма червени линии. Чакаме да видим предложенията на ГЕРБ, заяви Камбарев. Важно е да има кабинет, защото иначе губим устойчивост, пак ще има служебен кабинет, връщаме България назад. При нови избори "Продължаваме промяната" няма да са губещи, губещи ще са българските граждани, защото няма да продължат реформите", добави той.

 

"Абсолютен приоритет е регулаторите да са независими, защото в момента те не са, регулаторите трябва да се реформират, започвайки с Висшия съдебен съвет. Хората не искат, когато отидат в съда, да виждат Мартин Нотариуса и Пепи Еврото. Хората искат по-ниски цени на тока, на водата, на олиото. Регулаторите трябва да се реформират и да станат 100% независими, с хора, които служат на народа, а не на властта, посочи депутатът от ПП-ДБ.

 

За регулаторите казваме не 50:50, а 100 – регулаторите да са 100% независими. Хората, които бъдат номинирани, да са 100% независими и да е ясно кой носи отговорност за тях. Това означава 50:50, допълни той. В момента ГЕРБ са сърдити, защото осъзнават, че трябва да пуснат контрола. Когато си имал 100% контрол и трябва да го пуснеш, поведението им е разбираемо, коментира Михал Камбарев.

 

По думите му изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов трябва да се оттегли от поста. Не може по цял ден да се говори за Мартин Нотариуса и за Пепи Еврото, а интернет да е пълен със снимки на г-н Сарафов с Пепи Еврото. Трябва да започнем да си казваме нещата направо. Ако не се оттегли, това потвърждава, че той не е независим, че някой има отношение към него, каза още Камбарев.

Още от "Политика"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени