Камелия Нейкова: ЦИК има готовност да произведе избори на 2 април

В 14 часа ръководството на ЦИК ще обсъди готовността за произвеждане на предсрочни избори и с президента Румен Радев. След тези разговори държавният глава ще определи датата на вота

Камелия Нейкова
Камелия Нейкова Източник: БГНЕС

ЦИК има готовност да произведе избори на 2 април. Това заяви пред депутатите в пленарна зала председателят на комисията Камелия Нейкова.

 

"Евентуална дата 26 март практически не би могло, но през април, втори април, ЦИК ще получи необходимите количества хартия, за да обезпечи процеса така, както е предвидено в Изборния кодекс и тази хартия ще отговаря на изискванията, предложени в закона", заяви тя.

 

Народното събрание изслушва председателят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова във връзка с подготовката за предстоящите парламентарни избори, включително и за резултатите от тестовете за гласуването с хартиена бюлетина.

 

Предложението е на ГЕРБ, след като стана ясно, че от дневния ред отпада изслушването на министъра на външните работи Николай Милков във връзка с поредния случай на посегателство в Република Северна Македония.

 

В 14 часа ръководството на ЦИК ще обсъди готовността за произвеждане на предсрочни избори и с президента Румен Радев. След тези разговори държавният глава ще определи датата на вота.

 

Отпадна и изслушването на служебния министър на околната среда и водите Росица Благова относно премахването на 9000 тона незаконни отпадъци в Плевен.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени