Кандидатът за премиер Денков връчи изпълнен мандат на Радев, той обеща бързо да издаде указ

Денков заяви, че няма никакъв знак, че Мария Габриел не е с него, защото мандатоносителя просто трябва да донесе папката

Николай Денков и Румен Радев
Николай Денков и Румен Радев Източник: БГНЕС

Николай Денков връчи днес папката с изпълнен мандат за съставяне на редовно правителство. Заедно с него бяха Кирил Петков, Атанас Атанасов, Христо Иванов и Владислав Панев. Денков заяви, че всички имат нужда от успокояване на ситуацията, както и хората да видят, че институциите работят заедно, включително и президентството.

 

"България има нужди от институции и политици, които да работят за сигуронст, справедливост и срещу корупцията. Които да укрепват суверенитета на страната и задълбочаване на европейската ни интеграция", заяви Румен Радев. Президентът увери, че по най-бърз начин ще издаде указ, за да може народните представители по съвест да гласуват за състава на кабинета.

 

"Казах, че е важно да се направи плавен преход във властта, за да има спокойствие, да се предаде необходимата информация. Много е важно министрите да седнат, да обсъдят приоритетите, проблеми и решения, за които трябва да се действа бързо", заяви Николай Денков.

 

Денков заяви, че няма никакъв знак, че Мария Габриел не е с него, защото мандатоносителя просто трябва да донесе папката. Вчера са имали многочасови разговори и призова да не се търси интрига там, където я няма.

 

Той уточни, че на срещата е бил обсъден Плана за възстановяване, както и възможно най-бързо да се изтегли бюджета, както и да бъде поправен "този абсурден дефицит". Като първи приоритет е поставен бюджета, който ще бъде оставен в ръцете на Асен Василев.

 

По повод протеста на Левицата днес той заяви, че не вижда от какво може да са недоволни хората, защото след пет поредни избори има надежда да се състави редовен кабинет.

Още от "Политика"

Кристалина Георгиева за еврозоната: В условията на борд ЕЦБ определя нашата политика, а ние не сме на масата да ѝ влияем

Последните няколко години наблюдаваме как геополитическите напрежения се преливат и в икономиката, заяви управляващият директор на МВФ

Прочетете повече прочетете повече

Пеевски: Василев се съгласи ДДС за ресторантьорите да остане 9%, идеята за "бонус - донос" отпада

Пеевски потвърди за среща с министъра на финансите, с Бойко Борисов и с Делян Добрев, на която е договорено да се направи така, че нито един от работещите във въглищните централи да не остане без работа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени