Карадайъ безпощаден към Цънцарова: Ако баба ви беше мъжка, нямаше да си говорим сега

Предположения няма да правя, повторете си и 6 пъти въпроса - отговорът е този, че ще коментираме фактите, продължи гневно лидерът на ДПС

Мустафа Карадайъ, ДПС
Мустафа Карадайъ, ДПС Източник: Zonanews

Има хора, притеснени дали ще се справят с машинното гласуване, които не отидоха до урните. Съгласно Конституцията всеки български гражданин има право на глас, а в Изборния кодекс пише, че гласуването е задължително. Но истериците в парламента обявяват за "морал" технологията, по която ограничават правото на хората да гласуват. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в интервю на Мария Цънцарова по bTV.  

 

"Казахме ли 4 пъти да не предполагаме? Вашето "Ако"... Защото, ако баба ви беше мъжка сега нямаше да разговаряме", възкликна председателят на ДПС по адрес на нахалната Цънцарова.

 

Баба ми няма нищо общо с фактите, че от 2014 г. не се приема предложението на ДПС, опонира Цънцарова. Предположения няма да правя, повторете си и 6 пъти въпроса - отговорът е този, че ще коментираме фактите, продължи гневно лидерът на ДПС. 

 

Той отново припомни, че решението, което ДПС предлага още от 2014 г., е да се ползват скенери за броене на бюлетините още в изборните секции. Машини, но не тези, на които им видяхме резултата, подчерта Карадайъ. Това предложение бе отхвърлено при среднощното второ четене на Изборния кодекс с правната комисия.

 

Боб ли хвърляте, ядоса се обаче Карадайъ на журналистката, когато го пита защо парламентът не го подкрепя и настоя да се изчака гласуването в зала. В петък, когато Изборният кодекс беше гледан пак почти до полунощ в пленарната зала, гласуване нямаше, то ще се проведе тази седмица.

 

Лидерът на ДПС отказа със същия аргумент - че още няма гласуване по закона, да коментира възможни злоупотреби с хартиената бюлетина. Ако технологиите ви представляват интерес, да се съберем вие и аз на семинар и да говорим по всякакви въпроси и с всякакви предположения на тема избори, каза още Мустафа Карадайъ. 

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени