Карадайъ в кулоарите: ДПС иска Велико народно събрание

Свидетели сме на тотален разпад на държавата, добави лидерът на ДПС

Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ Източник: Zonanews

Движението за права и свободи искат свикване на Велико народно събрание. Това изненадващо обяви на кратък брифинг в кулоарите на Народното събрание председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

 

"Свидетели сме на тотален разпад на държавата. Всичко, което се случва, е много жалко. Всичко се разпада. Не функционира нормално нито една власт по Конституцията на Република България. Нито законодателната, нито изпълнителната, нито съдебната. Всеки записва всеки. Всеки разнася всевъзможни компромати. Представете си само как изглеждаме в очите на нашите партньори и съюзници от Европа и НАТО", констатира огорчено партийният лидер.

 

Карадайъ подчерта - България заприличала на "анимационна държава", като нарушители на Конституцията, законите и правата на хората се правили на "морални съдници".

 

"Преди година и половина от ДПС предложихме промени в Конституцията на Република България. Сега вече виждаме с всеки ден, че освен предизборен популизъм за реформа в съдебната система са нужни и действия. А реформи, истински и дълбоки, без промени в Конституцията няма как да станат. Затова сега в тази ситуация ние от ДПС предлагаме преучредяване на държавата - свикване на Велико народно събрание", стигна до кулминацията на изложението си Карадайъ, отказвайки да отговори на въпроси от медиите.

Още от "Политика"

Атанас Атанасов: Почти сме установили - изтеклият запис не е от таблета на Радостин Василев, замесени са спецслужбите

Председателят на ДАНС, с участието си в тази постановка, която бе разиграна в открито заседание на НС, сам си отряза главата, защото зае политическа позиция, което е недопустимо за деполитизиран началник", коментира съпредседателят на "Демократична България"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени