Карадайъ в Турция: След 2 май всички се готвим за предсрочни избори

Той бе на благотворителна вечеря в турския град Чорлу

Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ Източник: Zonanews

Председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ призова българските граждани в Турция да се подготвят за избори след 2 май. В словото си на благотворителна вечеря в турския град Чорлу лидерът на ДПС поиска от българските изселниците в страната да бъдат готови за предсрочни избори в България.

 

"След Байрама всички да се готвим за предсрочни избори. И нека на предстоящите избори да имаме още по-добър резултат в сравнение с последните", каза още Карадайъ.

 

Делегацията на ДПС е на посещение в Република Турция. Тя включва още евродепутата Атидже Вели, народните представители Рамадан Аталай, Адлен Шевкед, Имрен Мехмедова, Елхан Кълков и Мюмюн Мюмюн, представителя на ДПС за район Тракия Гюнер Четин, който е и зам.-кмет на община Чорлу и представителя на ДПС за район Мармара Лютви Йозгюр.

 

Ифтарът бе уважен от областния управител на Текирдаг Азиз Йълдъръм, депутатите от турския меджлис Мустафа Йел и Илхами Йозджан Айгюн, кмета на голяма община Текирдаг Кадир Албайрак и кмета на община Чорлу Ахмет Саръкурт.

 

В началото на вечерята лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ предаде най-сърдечните поздрави на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

 

"Много съм щастлив, че се намирам сред вас. Благодаря ви за подкрепата и всеотдайната работа на изминалите избори през 2021 година. Гордеем се с доверието и подкрепата, които ни давате", каза Карадайъ.

 

"Преди 33 години след репресии от страна на тоталитарната власт бяхме принудени да се разделим с нашите близки и роднини. Бяхме прокудени от Родината си, изселихме се от държавата си. Но успяхме. Демокрацията в България дойде с нашата помощ", заяви Карадайъ. И допълни: "Ние платихме и продължаваме да плащаме цената на тази демокрация. През годините минахме през много изпитания. Но те ни направиха по-силни. ДПС стана силна партия!".

 

Със специално видео обръщение председателят на Републиканската народна партия СНР Кемал Кълъчдароглу поздрави присъстващите и делегацията на ДПС.

 

Източник: БГНЕС

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени