Карадайъ: Явно става въпрос за един олигархично-медиен кръг Nexo и Nexo Капитал, който си има обръчи от партии

Това са хора, нереализирани в края на комунизма, които се опитват да приватизират дясното политическо пространство в България, както приватизираха капитализирания труд на две-три поколения българи, добави той

Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ Източник: Zonanews

Освен политическите партии трябва да видим кои други юридически лица са били финансирани от  Nexo и Nexo Капитал и свързаните с тях компании, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на дебатите в парламента за създаването на Временна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства относно дейността на Nexo.

 

Карадайъ предложи в правомощията на комисията да се запише, че тя проверява дейността не само на Nexo, но и на Nexo Капитал и свързаните с тях компании във връзка с извършване на потенциална незаконна дейност, включително връзки с лица и структури, финансиращи тероризма и организираната престъпност, както и финансирането на политически  партии и други юридически лица в България от Nexo и Nexo Капитал и свързаните с тях компании.

 

Виждаме, че явно става въпрос за един олигархично-медиен кръг Nexo и Nexo Капитал, който си има обръчи от партии. И не само партии, а и медии, NGO-та и т.н., подчерта Мустафа Карадайъ. Той призова цялата картина да бъде изяснена.

 

Неведнъж сме се опитвали от трибуната на НС, и по медиите, да говорим за този кръг. Това са хора, нереализирани в края на комунизма, които се опитват да приватизират дясното политическо пространство в България, както приватизираха капитализирания труд на две-три поколения българи. Хора, които се опитват да приватизират демокрацията и евроатлантизма в България, въпреки че нямат никакъв принос за това, допълни лидерът на ДПС.

 

Тези хора се опитват да се правят на политическите инженери в цялото политическо пространство в България. А всъщност се превърнаха в десните болшевици като години наред се опитват да бъдат моралните съдници в България и да рисуват черен образ на истинските демократи и евроатлантици, възмути се Мустафа Карадайъ.

 

Моралните съдници в България смятат, че им е позволено да нарушават Конституцията и законите в страната и по аксиома лепят на опонентите си, които спазват Конституцията и законите, етикети, каза още Карадайъ.

Още от "Политика"

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени