Каракачанов към управляващите: Стига сте се оправдавали с Борисов, не се дръжте като трансджендъри

Когато на последните избори гласуват 1% - е редно да слезеш от сцената, обясни оттеглянето си той

Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов Източник: ВМРО

Бившият вицепремиер и министър на отбраната Красимр Каракачанов не спести критиките си по адрес на новите управляващи, упреквайки ги, че продължават да обвиняват управлението на Борисов за настоящите кризи в страната. Той участва в неделния блок на БНТ.

 

"Критикуват Борисов, както той навремето се оправдаваше с предишните. Сега тези хора девет месеца правят същото. Поел си отговорност! Не се дръжте като трансджендъри, дръжте се мъжки", заяви Каракачанов и подчерта, че винаги трябва да се отстоява българският национален интерес.

 

Един лидер трябва да знае кога да даде път на следващия. Когато на последните избори гласуват 1% - е редно да слезеш от сцената. Ако политик е с кауза в политиката - той трябва да прецени кога започва да тежи и да направи крачка встрани, добави почетният председател на ВМРО.

 

Красимир Каракачанов, който вчера бе заменен от трима заместници, начело на партията, заяви, че политиката последните 15 г. се е превърналя в мръсна работа, защото в нея влизат хора или на базата на проекти, финансирани от олигархията, за да обслужват икономически интереси на богати хора или външно-политически интереси, а не се влиза за идеи и идеология.

 

Не клекнахме и не се съгласихме, натискът беше върху нас, а сегашните управляващи са клекнали, направо легнали по темата РСМ, не клекнахме и на джендърската идеология, даде за пример той и обясни, че сегашната Европа и чиновниците там сега казвали: "Ако не приемеш джендъра, ще ти резнем парите от Плана за устойчивост, ако не приемеш затваряне на централите, ще вземем пари за друго". България се управлява от хора последните години, които искат да се харесат на външни фактори, категоричен е Каракачанов.

 

ВМРО след промените в България беше една легенда от историята. Темата с Македония беше заметена под килима, въобще беше забранено да се говори за това. За 27 години ВМРО е реален политически фактор, който участваше в управлението на държавата, наложи политиката на България с Македония. Днес ВМРО не е част от учебниците по история, а реален политически фактор.


Той коментира и КСНС за Украйна: "България е член на НАТО, не е ням и пряк изпълнител на всичко, което се опитва да се прокара, страната ни заедно с Германия, Франция са активни да се намери компромиса". Ако има агресия от страна на Русия, трябва да сме член на Алианса, но докато не се стигне до ескалация и взрив, трябва да сме разумният глас, добави Каракачанов.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени