Каракачанов: Нямам никакви притеснения, всичко е по закон

По отношение на американските санкции по силата на закона "Магнитски" Каракачанов заяви, че това е решение на чуждо правителство, което действа по своето законодателство

Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов Източник: МО

В Министерството на отбраната се работи по закон и по вътрешни правилници. Много правилно отбеляза слушебният министър на отбраната, че е абсолютно законна практика да се ползва чл. 20 ал. 6 за обществени поръчки, касаещи обекти от критичната инфраструктура. Става въпрос за военни обекти, за които няма как да поканиш фирми от целия свят, а определени фирми, които трябва да имат достъп до класифицирана информация. Става дума за проектите по инфраструктурата за самолетите Ф-16. Това заяви бившият вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов по NOVA.

 

"Това е така както по отношение на модернизацията на армията, така и на инфраструктурните проекти, на дрехите на армията, обувките – за всяко нещо, от което в годините преди мен е имало съмнения, че нещо се е случвало", посочи още той.

И допълни: "Както се казва стотинката е била цепена на две, за да могат средствата, които към Министерството на отбраната все още са ограничени да стигнат за максимум неща. Не се притеснявам и  имам доверие в професионализма на хората, с които четири години съм работил".

 

Според лидера на ВМРО някой е подвел с информация служебния министър Панайотов, тъй като "винаги има хора, които искат да се докажат пред новия началник". На въпрос защо обществени поръчки са били възлагани само на едни и същи фирми Каракачанов отвърна, че става дума за фирми, които са се доказали и наложили на пазара в последните поне 20 години.

Ако мислите, че в България има 200 фирми, които са с натовска сертификация и достъп до класифицирана информация, то дълбоко се лъжете. Затова фирмите се повтарят, това са фирми, които са се доказали и наложили на пазара, обясни той.

 

По отношение на американските санкции по силата на закона "Магнитски" Каракачанов заяви, че това е решение на чуждо правителство, което действа по своето законодателство.

"Относно наказаните трябва да се проведат съответните разследвания и ако се констатира, че са нарушавали законите в страната, да бъдат санкционирани. Оттук-нататък на ход е българската съдебна система'', допълни лидерът на ВМРО.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени