Катастрофална оценка за България според новия Индекс на европейския суверенитет

България получава и най-ниската оценка в икономиката на която и да е държава членка на ЕС

Коалиционен съвет
Коалиционен съвет

Оценката за България, която е на последното 27-о място в новия  Индекс на европейския суверенитет, изработен от Европейския съвет за външна политика (ЕСВП) е катастрофална.

 

България не допринася за укрепването на европейския суверенитет поради недостатъчни ресурси или ангажираност - или и двете едновременно - в множество области на суверенитета. Тя получава най-ниската оценка в икономиката на която и да е държава членка. 

 

Освен това е "провал" в отбраната и технологиите. В нито една област България не получава "задоволителен" или по-добър резултат. Асиметричната зависимост от Русия проличава във всички сфери.


Не е достатъчно новото българско правителство да демонстрира ангажираност към ЕС, а трябва да развие и способности реално да работи за суверенитета на страната си, член на ЕС.

 

 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени