Кирил Добрев: Нинова е като африкански президент

Румен Радев е на гребена на вълната. БСП ще подкрепи президентската двойка Румен Радев и Илиана Йотова

Кирил Добрев
Кирил Добрев Източник: bTV

Преди година Кирил Добрев загуби вътрешните избори в БСП от Корнелия Нинова. "За тази година изтече много вода, Нинова стана абсолютен лидер, тя е нещо като африкански президент - народът му или бяга, или със страхопочитание гледа насочения автомат. За тази година загубихме 600 000 гласа, хората не вярват тя да си тръгне. Ние имаме шансове да станем втори или четвърти. Преди всички избори се караме с потенциалните си партньори - ето, сега с Киро и Асен, преди с ИТН, които казаха, че подкрепят Радев", коментира той в ефира на bTV.

 

По думите му, БСП губи, защото се занимава с неща, които не са на дневен ред. "Румен Радев е на гребена на вълната. БСП ще подкрепи президентската двойка Румен Радев и Илиана Йотова, решението е взето", каза Кирил Добрев. Лидерът на БСП Корнелия Нинова преди време коментира, че е възможно не Радев и Йотова да бъдат избор на левицата за президент и вицепрезидент. Според Добрев обаче решението отдавна е взето и в случая става въпрос само за политически игри вътре в партията. "Процедурата е приключила. Събранията приключиха отдавна. Днес ще се преповтори заради емоционалните състояния на ръководството", каза Добрев. Той определи ситуацията в партията преди президентските избори като "евтин театър за малко популярност".

 

"Няма никаква връзка между Петков, Василев и БСП", категоричен е Кирил Добрев. По думите му, двамата са напипали ниша след големите скандали между протестните партии. И каза, че няма представа кой стои зад техния проект. Ако е Прокопиев, защо търсят подкрепа от лява партия, попита Добрев. 

 

По отношение на скандала с "Екогласност" Добрев коментира: Не знам как от толкова много партньори на БСП са избрали точно "Екогласност". Сигурно са получили нишан. Десни хора да търсят лява партия - нещо не ми се връзва. Сигурно от другата страна е имало също инициатива. Като приключи всичко, ще се разбере, че е ставало въпрос само за постове и субсидии. Сигурно е бил поставен точно този въпрос по случая с "Екогласност", коментира той. 

 

Още от "Политика"

ЦИК предложи на президента Румен Радев да насрочи нов избор за общински съветници в община Хасково

На 8 април ВАС остави в сила решението на Административен съд – Хасково, с което обяви за недействителен избора на общинските съветници в община Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Емил Радев: Политически спекуланти предричаха хиляди мигранти от Австрия, а върнатите са 69

При избори 2 в 1 у нас по всяка вероятност националните теми ще вземат превес и може да изтласкат въпросите за европейските политики в периферията на кампанията, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени