Кирил Петков, Асен Василев и Лена Бориславова не се явиха в комисията "Джемкорп"

Председателят на комисията Десислава Трифонова от ГЕРБ-СДС попита кои са собствениците на Джемкорп и IP3 Corporation. Бившият енергиен министър Александър Николов заяви, че собственик на Джемкорп е Атанас Бостанджиев

Народно събрание
Народно събрание Източник: Zonanews

И по време на второто заседание на временната парламентарна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около подписването на меморандума между България и компанията Джемкорп възникнаха спорове на висок тон между депутатите.

 

Единственият, който се яви, за да бъде изслушан беше бившият енергиен министър Александър Николов, докато съпредседателите на Продължаваме промяната Асен Василев и Кирил Петков, както и бившият началник на кабинета на Петков-Лена Бориславова не се явиха.

 

Председателят на комисията Десислава Трифонова от ГЕРБ-СДС попита кои са собствениците на Джемкорп и IP3 Corporation. Бившият енергиен министър Александър Николов заяви, че собственик на Джемкорп е Атанас Бостанджиев.

 

Десислава Трифонова от ГЕРБ изрази отношение от името на ПГ на ГЕРБ и посочи: "Беше разочароващо, защото не получихме нова информация. Не разбрахме кой е собственик на тези две компании. За нас е абсолютно недопустимо, че не са извършени никакви проверки. Много е разочароващо, че не получихме отговори с документи", каза тя.

 

Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната" посочи, че става дума за необвързащ меморандум за разбирателство. "В двете заседания стана ясно, че към този момент меморандумът е вече прекратен. Има внесени официални писма от двете компании за отказ от претенции, уточни се, че няма установени последици след подписването на меморандума", обясни той.

 

Неговият съпартиец Иво Атанасов обясни липсата на двамата съпредседатели на Продължаваме промяната Кирил Петков и Асен Василев. Той отбеляза, че в момента в Народното събрание се провежда парламентарен контрол, на който те присъстват и по тази причина те не участват в изслушването.

Още от "Политика"

Даниел Митов: От 2009 г. слушам спекулации как ГЕРБ щяла да се коалира с БСП. Истината е, че точно хората, които използв

Той добави, че оттук нататък Северна Македония се поставя в ситуация на тежка конфронтация не само с България, а с целия ЕС и трябва да обяснява защо

Прочетете повече прочетете повече

МВнР проговори за изстъпленията на Скопие покрай честванията на Гоце Делчев: Отношението им е унизително и недопустимо

Напомняме, че свободното движение на хора е сред основните принципи на функциониране на ЕС, пишат в официална позиция от Външно

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени