Кирил Петков, Асен Василев и Лена Бориславова не се явиха в комисията "Джемкорп"

Председателят на комисията Десислава Трифонова от ГЕРБ-СДС попита кои са собствениците на Джемкорп и IP3 Corporation. Бившият енергиен министър Александър Николов заяви, че собственик на Джемкорп е Атанас Бостанджиев

Народно събрание
Народно събрание Източник: Zonanews

И по време на второто заседание на временната парламентарна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около подписването на меморандума между България и компанията Джемкорп възникнаха спорове на висок тон между депутатите.

 

Единственият, който се яви, за да бъде изслушан беше бившият енергиен министър Александър Николов, докато съпредседателите на Продължаваме промяната Асен Василев и Кирил Петков, както и бившият началник на кабинета на Петков-Лена Бориславова не се явиха.

 

Председателят на комисията Десислава Трифонова от ГЕРБ-СДС попита кои са собствениците на Джемкорп и IP3 Corporation. Бившият енергиен министър Александър Николов заяви, че собственик на Джемкорп е Атанас Бостанджиев.

 

Десислава Трифонова от ГЕРБ изрази отношение от името на ПГ на ГЕРБ и посочи: "Беше разочароващо, защото не получихме нова информация. Не разбрахме кой е собственик на тези две компании. За нас е абсолютно недопустимо, че не са извършени никакви проверки. Много е разочароващо, че не получихме отговори с документи", каза тя.

 

Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната" посочи, че става дума за необвързащ меморандум за разбирателство. "В двете заседания стана ясно, че към този момент меморандумът е вече прекратен. Има внесени официални писма от двете компании за отказ от претенции, уточни се, че няма установени последици след подписването на меморандума", обясни той.

 

Неговият съпартиец Иво Атанасов обясни липсата на двамата съпредседатели на Продължаваме промяната Кирил Петков и Асен Василев. Той отбеляза, че в момента в Народното събрание се провежда парламентарен контрол, на който те присъстват и по тази причина те не участват в изслушването.

Още от "Политика"

Министър Стефан Димитров: Войната в Украйна постави Черноморския регион на линията на ново разделение между Русия и Запа

Министър Димитров подчерта, че България ще продължи да подкрепя Украйна в нейните усилия за постигане на справедлив и устойчив мир

Прочетете повече прочетете повече

Министър Найден Тодоров: Първото, което искам да направя, е да няма сътресения

На въпрос за Народния театър "Иван Вазов" министър Тодоров коментира, че администрацията и творците никога не бива да се противопоставят едни на други, защото в своята работа не могат едни без друг

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени