Кирил Петков: България ще извика за консултации посланика си в Русия, очакваме Москва да направи същото (НА ЖИВО)

Той е в Брюксел за заседание на Европейския съвет

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: Скрийншот/YouTube

България ще извика в София за консултации посланика си в Русия. Това заяви премиерът Кирил Петков, който е в Брюксел за заседание на Европейския съвет. Действието на страната ни е свързано с поведението на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова.

 

"Оценявам реакцията на Митрофанова като недипломатическа, остра, груба. Затова ние ще извикаме нашия посланик от Русия отбратно за консултации. Всички знаят какво означава това на дипломатически език. Обикновено, когато една държава извика обратно за консултации посланика си, би трябвало и другата държава да последва примера и да направи същото", каза Петков.

"Не може чужд дипломат да обижда българското правителство и ние да сме спокойни при това поведение. Подобно поведение е напълно недопустимо", добави той.


Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени