Кирил Петков: Даваме на ГЕРБ исканите министерства, Мария Габриел да вземе мандата (ВИДЕО)

Лидерите на ПП-ДБ призоваха утре Мария Габриел да не връща празна папка на президента Румен Радев

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: Скрийншот видео кадър

Уговорката ни с ГЕРБ е за 18 месеца. На 9-ия месец единственото, което правим, е да сменим премиерите. Готови сме да спазим обещанието, което дадохме, и така да продължи управлението. По време на преговорите колегите поискаха допълнителни министерства, готови сме да ги дадем. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.  

 

Той обяви, че от тяхната коалиция били готови да им предоставят 7 министерски позици, заедно с Мария Габриел като премиер и външен министър.

Мария Габриел - премиер и външен министър. В ръцете на ГЕРБ били предложени да отидат и министерствата на иновациите и растежа, МВР, екология, образование и култура.

 

"Тези 7 позиции се съгласихме да бъдат под тяхна отговронст, което е една стъпка напред от това, което се бяхме уговорили преди", настоя Петков.

"Нямам претенции да бъда министър на външните работи", настоя на свой ред премиерът в оставка Николай Денков, като посочи, че това ясно го е заявил на Мария Габриел.

 

Затова лидерите на ПП-ДБ призоваха утре Мария Габриел да не връща празна папка на президента Румен Радев.

 

Христо Иванов  настоя, че не разбира защо се протака подписването на споразумението, което било подготвено заедно с екипа на ГЕРБ-СДС.

"Никога не е имало такава политическа криза, която имаше в последните две години. Всичко вървеше много добре, готови сме да публикуваме този документ, не разбирам защо се подлага под съмнение подписването му, а и с какви аргументи. Надяваме се утре да бъде подписан – минал е през три преговорни етапа, ако има конкретни предложения, сме готови да обсъдим. Нямаше никаква причина да се отказваме, да го довършим, за да можем утре да го подпишем", призова той.

 

По думите му за тях е важно не кои ще са министрите, а реформите в съдебната истема, регулаторите, както и в службите. "Нищо не е загубено, нищо не предполага да се взривява каквото и да е било, много разчитам на Мария Габриел да довършим реформите в тези три много важни сектори на България и да продължим управлението, за да не вкарваме държавата в криза", настоя Иванов.

 

 

Ген Атанас Атаносов пък открито призова лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов  да се намеси и преговорите да спрат да буксуват.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени