Кирил Петков: Днес ще поискам оставката на министър Стефан Янев

Днес ще се проведе извънреден МС

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: МС

Днес ще се проведе извънреден МС с три точки. Това каза премиерът Кирил Петков. Заседанието ще бъде от 15.00 ч.

 

Трите точки са:

1. Първата е извеждането на българите от Киев;
2. Обсъждане на ядрената заплаха, която Путин отправи вчера. Това може да е само опит за сплашване, но не може да бъде игнориран;
3. Оставката на министър Янев.

 

 

Това заяви Кирил Петков, обявявайки главния акцент на брифинга. "Искам да заявя, че работих успешно с министър Янев в служебния кабинет. Подкрепям политиката за инвестиции в българската армия. Днешната оставка ще бъде предложена за гласуване в извънредно заседание на НС утре", отбеляза премиерът Кирил Петков.

 

Той описа и мотивите заради които иска оставката на военния министър Стефан Янев. "Мотивите ми са - никой министър няма право на собствена външна политика, със статуси във фейсбук; никой министър не може да казва, че негвото оставане или не е залог за стабилността на кабинета; мой военен министър не може да използва думичката "операция" вместо думичката "война".".

 

"Операция" не може да се нарече, когато хиляди войници и от едната, и от другата страна са убити. Войници, чиято възраст е по-малка от тази на голямата ми дъщеря. когато говорим за българския интерес - той не е да се вземе "глава", заяви министър-председателят.

 

"Когато виждаме нещо, с което не сме съгласни, което е толкова очевадно, не можем да кажем, че българският интерес е да си мълчим. Българският интерес е този, когато използваме гласа на България", заяви Петков.

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени