Кирил Петков и Асен Василев като проксита на ДБ

Коминтерновският наследник Христо Иванов-Бойкикев разкри заверата

Кирил Петков и Асен Василев
Кирил Петков и Асен Василев

Действията на Христо Иванов и служебните министри Кирил Петков и Асен Василев са изцяло съгласувани, стана ясно от изявление на съпредседателя на "Демократична България" днес.  

 

"Те са наши съмишленици. Това, което са започнали, генерира доверие и трябва да продължи. Това, че генерира и атаки, валидира факта, че то трябва да продължи. Естествено е за нас да ги подкрепим в техните намерения, но те казаха, че след като се разпусне парламента, тогава ще анонсират своите решения", каза Христо Иванов пред БНР в отговор на въпроса дали се задава нов десен проект на двамата министри.

 

В отговор на въпрос може ли Кирил Петков и Асен Василев да влязат в листите на ДБ за изборите наесен, Иванов заяви: "Да не влизаме в такива спекулации в момента". Но не отрече тази възможност.

 

"За нас е много важно да не позволим това събиране на българската демократична общност на едно място да бъде разколебано. Ще направим всички разумни действия да не позволим разцепление, напротив - да се съберем, да надградим, да използваме потенциала и доверието, което всеки един носи. Това е въпрос на политическа технология и намиране на формула. Ние сме изключително позитивно настроени, че това трябва да се свърши. Но нека те да си вземат решенията и да ги анонсират и оттам нататък ще работим", каза още Иванов.

 

И категорично заяви: "Естествено е да имаме кандидат за президент". Според последните хипотези, две от възможните фигури на този кандидат са коминтерновският наследник Бойкикев и канадският гражданин Петков.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени