Кирил Петков и Асен Василев са отказали на Христо Иванов да правят предизборна коалиция

Причината е, че от "Продължаваме промяната" не искат такова обединение

Асен Василев и Кирил Петков
Асен Василев и Кирил Петков Източник: Zonanews

"Демократична България" и "Продължаваме промяната" няма да направят предизборна коалиция и ще се явят отделно на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври, твърди OFFNews.

Причината е, че от "Продължаваме промяната" не искат такова обединение, тъй като се доверяват на поръчани от тях социологически изследвания, според които към момента получават по-голяма електорална подкрепа, ако се явят сами.

Според един от източниците, ПП чакат подходящото време да обявят, че и за двете формации ще е по-добре да не се коалират. Предложението за подобно обединение дойде от съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов, който призова за предизборна коалиция не само с ПП, но и с всички "запазили духа на протеста".

Впоследствие депутатът от ПП Искрен Митев каза, че Христо Иванов е прибързал с решението за създаване на голяма предизборна коалиция. "С тази заявка той вкарва очакване в обществото, предпоставя нещата и това е едно малко притискане на ситуацията", заяви Митев.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

ЦИК предложи на президента Румен Радев да насрочи нов избор за общински съветници в община Хасково

На 8 април ВАС остави в сила решението на Административен съд – Хасково, с което обяви за недействителен избора на общинските съветници в община Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени