Кирил Петков: Имаме ясни приоритети и съгласие с ГЕРБ и ДПС

Ако имаме дисциплина, тези приоритети ще ги следваме един след друг, така че преди местните избори това да бъде завършено, каза още той

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: Zonanews

Имахме дискусия с ГЕРБ, така че основните две партии са абсолютно съгласни с тези приоритети, добави той. Доколкото знам, ДПС също са дали своето съгласие, отбеляза Петков и добави, че за тези основни приоритети на председателски съвет не е имало никакво опониране.

 

"Ако имаме дисциплина всички партии, тези приоритети ще ги следваме един след друг, така че преди да влезем в местните избори всичко това да бъде завършено и да знаем, че България за тази година си е изпълнила ангажиментите към външните партньори и към нашите гласоподаватели", заяви Петков. 

 

Имаме много ясни приоритети за това какво трябва да се случи и се радвам, че с другите партии ги коментирахме и тези приоритети ще бъдат основният фокус на тази пленарна сесия, заяви Петков. 

Основният фокус ще бъдат 13 законопроекта, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост и Шенген. Това каза пред журналисти в парламента Кирил Петков, съпредседател на парламентарната група на ПП-ДБ.

 

Той коментира вчерашната среща с представителите на ГЕРБ-СДС и провелия се председателски съвет. 

Сред основните приоритети Петков открои приемането на антикорупционното законодателство и приемането на Закон за противодействие на корупцията и отнемане  на незаконно придобитото имущество, законодателство срещу прането на пари и промени в Закона за съдебната власт, свързани с възможността за разследване на главния прокурор. 

 

Всички тези закони, които общо са 13, са с две цели – Шенген и Плана за възстановяване и устойчивост, отбеляза Петков и допълни, че планът всъщност е основна мярка бюджетът да бъде изпълнен. 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени