Кирил Петков към Нинова: БСП гласува с ДПС и Дявола, ако това ще й донесе още 15 депутати

Аматьори сте в опитите си да ми разбиете парламентарната група и партията ни, отговори Нинова

Кирил Петков в НС
Кирил Петков в НС Източник: Zonanews

"Г-жо Нинова, вие много добре знаете, че в тази сграда някой каза "ще гласувам с ДПС и с ГЕРБ, и дори с дявола, ако това ще ми донесе още 15 депутати". С тези думи Кирил Петков от "Продължаваме Промяната" се обърна към председателя на БСП Корнелия Нинова. 

 

Петков взе първо мнение по темата днес, обръщайки се към парламентарни групи, които искат промените за връщане на смесен вот на изборите. Той заяви, че от БСП е имало "хора със съвест", които са гарантирали, че предложението за връщането на хартиената бюлетина няма да мине, защото тя е лесно манипулируема.

 

"Едновременно с това, ние знаем, че и в момента има такива хора във вашата парламентарна група, но вие заглушавате гласа им да не могат да се противопоставят срещу тази кражба на вота на българските граждани", каза още той.

 

Последва отговор от Нинова, която заяви: "С процедури и с лъжи политика не се прави. Вече свикнахме няколко пъти да чуваме такива от бившите колеги от "Продължаваме Промяната". Никой и никога не е чувал думите "Ще гласувам и с дявола, за да имам 15 депутати повече" и няма как да чуе такова нещо от нас".

 

Нинова посочи още: "Погледнете си вашите парламентарни групи и вашите партии. Аз съм свикнала шест години някой да се опитва да ми овладее парламентарната група и да ни разбие партията. И още не е успял. Много хора са се опитвали - недейте и вие. Аматьори сте в тази посока", подчерта председателят на БСП.

 

Асен Василев отговори, че вътрешните процеси в левицата не интересуват ПП. "Г-жо Нинова, вие вземате главата на всеки, който изрази лично мнение в БСП", уточни той.

 

В края на заседанието след час и половина спор дебатът по заглавието на законопроекта за ИК бе прекратен със 123 гласа "за", "против" 36, без въздържали се.

Още от "Политика"

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Старозагорски регион ще бъде запазен като основен енергиен център

Средствата за индустриалните зони обаче бяха отрязани от "Продължаваме промяната" в Териториалния план за справедлив преход на област Стара Загора, подчерта той

Прочетете повече прочетете повече

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени