Кирил Петков към Нинова: БСП гласува с ДПС и Дявола, ако това ще й донесе още 15 депутати

Аматьори сте в опитите си да ми разбиете парламентарната група и партията ни, отговори Нинова

Кирил Петков в НС
Кирил Петков в НС Източник: Zonanews

"Г-жо Нинова, вие много добре знаете, че в тази сграда някой каза "ще гласувам с ДПС и с ГЕРБ, и дори с дявола, ако това ще ми донесе още 15 депутати". С тези думи Кирил Петков от "Продължаваме Промяната" се обърна към председателя на БСП Корнелия Нинова. 

 

Петков взе първо мнение по темата днес, обръщайки се към парламентарни групи, които искат промените за връщане на смесен вот на изборите. Той заяви, че от БСП е имало "хора със съвест", които са гарантирали, че предложението за връщането на хартиената бюлетина няма да мине, защото тя е лесно манипулируема.

 

"Едновременно с това, ние знаем, че и в момента има такива хора във вашата парламентарна група, но вие заглушавате гласа им да не могат да се противопоставят срещу тази кражба на вота на българските граждани", каза още той.

 

Последва отговор от Нинова, която заяви: "С процедури и с лъжи политика не се прави. Вече свикнахме няколко пъти да чуваме такива от бившите колеги от "Продължаваме Промяната". Никой и никога не е чувал думите "Ще гласувам и с дявола, за да имам 15 депутати повече" и няма как да чуе такова нещо от нас".

 

Нинова посочи още: "Погледнете си вашите парламентарни групи и вашите партии. Аз съм свикнала шест години някой да се опитва да ми овладее парламентарната група и да ни разбие партията. И още не е успял. Много хора са се опитвали - недейте и вие. Аматьори сте в тази посока", подчерта председателят на БСП.

 

Асен Василев отговори, че вътрешните процеси в левицата не интересуват ПП. "Г-жо Нинова, вие вземате главата на всеки, който изрази лично мнение в БСП", уточни той.

 

В края на заседанието след час и половина спор дебатът по заглавието на законопроекта за ИК бе прекратен със 123 гласа "за", "против" 36, без въздържали се.

Още от "Политика"

НС прие на второ четене промените в Изборния кодекс

Парламентът прие Централната избирателна комисия да предостави достъп до изходния код и документацията на машините на представителите на партиите и коалициите, получили над 4% на последните избори

Прочетете повече прочетете повече

Министерският съвет одобри прилагането на дерогация за закупуването, вноса или трансфера на суров нефт от Русия, превозв

С решението се забранява продажбата на купувачи, разположени в друга държава членка или в трета държава, на нефтопродукти, произведени от суров нефт, превозван по море с произход Русия или изнесен от Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени