Кирил Петков наглее: 20-ият в списъка ми за прокуратурата е този, на когото го предадох

Той обяви това от парламентарната трибуна

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: NOVA

"Миналата седмица аз, като министър-председател, бях извикан от прокуратурата и входирах информация за 19 души. Исках да съм сигурен, че прокуратурата обръща внимание и не ги пропуска. В Брюксел казах, че са 20 души. За 19 бяхме събрали медийни публикации, а на 20-тия го предадохме". Това обяви от парламентарната трибуна премиерът Кирил Петков.

 

"Всички са равни пред закона. Моля ви, ако имате ясни сигнали за което и да е лице, включително и Прокопиев – радвам се да ми ги предадете. Оттук нататък всички ще са под един аршин", каза още премиерът. Във връзка с коментар на Йордан Цонев от ДПС Петков заяви, че се занимава единствено с кръгове на крадци и хора, свързани с корупцията.

 

"Никога не сте чували от мен думите "Не закачайте този или онзи кръг". Аз съм министър-председател на цяла България", добави той. Темата за "златните паспорти" също стана повод за напрежение между премиера и Йордан Цонев. "Ще стигнем до истината за "златните паспорти". Стигнали сме почти до края. Ние подкрепяме да бъдат засегнати тези кръгове, които влошават средата. Защо обаче не приехте нашите идеи за законодателни промени за паспортите? Ние подаваме ръка, движим се в посока на антикорупционни законодателни промени", каза депутатът от ДПС.

 

"Истината е, че преди правителството на Америка да вземе и да сложи хора в листа "Магнитски", това минава през много голям филтър. Първо, трябва да има информация от посолството, после трябва да мине през администрацията на Белия дом, след това да се оцени дали ще донесе дипломатически скандал и едва тогава лицата се слагат в листа "Магнитски" и се обявяват. Знам, че вие обжалвате. Шансът цялата американска администрация да се е объркала винаги съществува, но аз лично, за съжаление, имам повече вяра на тях, отколкото на прокуратурата в този момент. Защо? Защото тя се управлява непрозрачно и нейната ефективност е доказано лоша", каза още Кирил Петков.


Източник: NOVA

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени