Кирил Петков обвини "Възраждане" в липса на възпитание и "правене на циркове"

Утре предстои второто четене на промените в конституцията. Срещу тях обаче се противопоставиха "Възраждане", БСП и "Има такъв народ" и не е ясно как ще протече утрешното заседание

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: Zonanews

 В липса на възпитание и "правене на циркове" обвини групата на "Възраждане" съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Той коментира сутрешния скандал, при който ДПС се сбиха с хората на Костадин Костадинов, които дърпаха кабелите на тонколоните в пленарната зала.

 

"Не беше нормално. Аз лично се радвам, че успяхме въпреки намеренията на колегите от "Възраждане" да правят циркове, да приемем двата най-важни бюджета и в момента да гласуваме третия. Пенсиите, парите за здравеопазване и всичко направихме по правилник. Да, имаше безобразия - това да чупиш аларми, да се опитваш да дърпаш кабели, това показва липса на възпитание. Аз съм доволен, че го преодоляхме и приоритетите, които бяхме задали за днес, се случват", коментира Петков и така намекна, че май "Възраждане" са отговори и за включената противопожарна аларма в цялата сграда на Партийния дом след боя в залата.

 

По-рано днес Народното събрание прие и бюджета на НЗОК за догодина. Двете спорни точки, по които ГЕРБ не се съгласи, отпаднаха. Хората на Бойко Борисов не приеха и компромисните варианти, предложени от доц. Васил Пандов от ПП-ДБ.

 

"Много от нещата, които искахме да се случат, се случиха. Има няколко, които не се случиха, знаете, че имаме непрекъснато разговори по тези теми. Хубавото е, че основните приоритети, които бяхме заложили, се случиха", посочи той.

 

Утре предстои второто четене на промените в конституцията. Срещу тях обаче се противопоставиха "Възраждане", БСП и "Има такъв народ" и не е ясно как ще протече утрешното заседание.

 

"Утре ще по същия начин - ще влезем в зала и ще гласуваме за нещата, в които вярваме. Всеки има своя избор как да се държи и какво да прави, но идеята да се дърпат кабели от стените и да се изключват микрофони ми се вижда доста безумен избор", каза още бившият премиер.

 

Депутатите приеха отмяна на таксата за пренос на руски газ през българска територия - условието на Унгария, за да ни пусне в Шенген.

Още от "Политика"

Георги Георгиев от ГЕРБ призова Терзиев и "Спаси София": Долу ръцете от ''Патриарха''

Екипът на Васил Терзиев и спасителите от "Спаси София" с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София, допълва той

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени