Кирил Петков освиркан и от кметовете, протоколът му бесен за провала на срещата

Премиерът се явил с подготвени въпроси от Лена Бориславова

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: Zonanews

Премиерът Кирил Петков е бил освиркан от кметове по време на 35-ото заседание на Общото събрание на Националното сдружение на общините. Това е разкрил пред Tribune.bg кмет, който е присъствал на срещата.

 

Премиерът се опитал да изнесе пламенна реч пред кметовете, как бил посрещан от Европейските лидери и колко много е бил говорил пред тях, сравнявайки се с бившия премиер Бойко Борисов.  Хвалебственото слово на харвардския възпитаник обаче подразнило градоначалниците и те го освиркали. Това накарало Петков да се вцепени и да се отрече от думите си посочвайки: "Няма значение какво казах",  което накарало залата отново да избухне в смях.

 

Припомняме, че българските общини не намериха място в готвената от правителството актуализация на бюджета, а по думите на вицепрезидента Йотова кметовете трудно биват приемани от властта, за да изкажат проблемите си.

 

По време на срещата градоначалниците започнали да отправят въпроси към Кирил Петков, което го объркало, защото той имал само една реч и конкретни въпроси, подготвени от Лена Бориславова.

Министър-председателят не е бил подготвен за въпросите на кметовете и се изложил пред тях, което вбесило протокола на Петков, а като краен резултат отчели - пълен провал.

Още от "Политика"

Няма да има драматична промяна в цената на тока, правителството следи процеса, заяви служебният премиер Димитър Главчев

Нечленуващият в парламентарна група народен представител Радостин Василев призова служебния премиер да сезира ДАНС за изтеклия запис, в който се говори за торби с кеш

Прочетете повече прочетете повече

Росен Желязков: Основната ни цел е доходите на българите да достигнат 80% от европейските

Важно е следващото правителство да съумее да възстанови загубената преди 3 години връзка между централната и местната власт, добави още водачът на листата за Европейски парламент

Прочетете повече прочетете повече

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: В Стара Загора ще инвестираме в образование и иновации

Бившият министър на образованието и науката в третия кабинет на Бойко Борисов подчерта, че в управленската програма е заявена сериозна финансова подкрепа за училища, професионални гимназии и детски градини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени