Кирил Петков отново потъпка всякакви правила - нахълта без покана на дебат в bTV! ГЕРБ напуснаха предизборния дебат

Поканени в решаващия дебат бяха Деница Сачева от коалиция ГЕРБ-СДС, Венко Сабрутев от ПП, Христо Проданов от "БСП за България", Деян Николов от "Възраждане", Мартин Димитров от "Демократична България" и Любомир Каримански от ИТН

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: Zonanews

Скандал избухна на предизборния дебат по bTV. Представителите на ГЕРБ Деница Сачева и Томислав Дончев напуснаха, след като стана ясно, че бившият премиер Кирил Петков ще участва на мястото на предварително обявеният от ПП Венко Сабрутев.

 

"Явно това е свободно мероприятие, в което всеки, който е решил може да се включи. Ако ние не покажем, че сме способни да спазваме правилата, къде отиват всичките ни програми”, заяви Томислав Дончев във връзка с нарушаването на правилата от бившия премиер Петков.

 

Според Петков най-нормалното нещо било след като кандидат за народен представител не можел да участва в предизборния дебат, в студиото да отиде лидерът на партията.

 

Поканени в решаващия дебат бяха Деница Сачева от коалиция ГЕРБ-СДС, Венко Сабрутев от ПП, Христо Проданов от "БСП за България", Деян Николов от "Възраждане", Мартин Димитров от "Демократична България" и Любомир Каримански от "Има такъв народ".

 

"ГЕРБ се страхуваше да участват в дебат с мен или с г-н Василев. Дължим на българският народ да има знанието кой ще води държавата след 2 октомври", обговори обичайната опорка Петков.

 

Томислав Дончев се обърна към водещата: "Въведете ред в студиото или аз да го въведа".

 

Сачева изтъкна, че Кирил Петков не уважава правилата. Дончев добави, че трябва да има дебат за свободата на словото, след което той и Деница Сачева напуснаха ефира.

 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени