Кирил Петков: Първата задача на правителството са наводненията, втората - зелените сертификати

Кабинетът ще разгледа промени в Устройствения правилник на Министерския съвет и неговата администрация

Министерски съвет
Министерски съвет Източник: Zonanews

Първата и основна задача на днешната среща ще бъде да обсъдим последиците от наводненията, заяви министър-председателят Кирил Петков преди началото на първото заседание на новоизбрания Министерския съвет, съобщи БТА.

 

Имаме две много пострадали общини - в област Благоевград и област Смолян, където има няколко застрашени моста. В Благоевград има риск за един от големите мостове в града, посочи премиерът. Той каза, че още утре ще свика областните управители на двете области, ще покани и областния управител на Кърджали, и заедно с министрите на регионалното развитие и на вътрешните работи казусът ще бъде обсъден.

 

"Второ, ваксинацията ще стане приоритет. Още днес ще направя заповед за сградата на Министерски съвет и ще дискутираме за вашите министерства как да го направим с министъра на здравеопазването, и всеки да сподели първите си проблеми", добави още Петков.

 

Преди заседанието от правителствената пресслужба съобщиха, че кабинетът ще разгледа промени в Устройствения правилник на Министерския съвет и неговата администрация във връзка с новата структура на правителството. В новия кабинет има петима вицепремиери.

 

Създават се и нови министерства, а редица агенции и дирекции се прехвърлят между ведомствата. Досегашното министерство на икономиката се разделя на две - Министерство на икономиката и индустрията и Министерство на иновациите и растежа. Създава се и Министерство на електронното управление.

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени