Кирил Петков получи мандат за съставяне на правителство

Кирил Петков получи мандата и веднага го върна на държавния глава, като заяви, че той е изпълнен

Кирил Петков получава мандата
Кирил Петков получава мандата Източник: Bulgaria ON AIR

Румен Радев връчи на кандидата на "Продължаваме промяната" Кирил Петков мандат за съставяне на правителство. Кандидатът за премиер беше представен от председателя на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров. Освен двамата на връчването на мандата присъстваха съпредседателят на формацията Асен Василев и номинираната за вицепремиер Калина Константинова.

 

Кирил Петков получи мандата и веднага го върна на държавния глава, като заяви, че той е изпълнен и се надява още в понеделник да има избрано редовно правителство.

 

"Върху вас пада отговорността да реформирате управлението, да се справите с корупцията и беззаконието, да изхвърлите задкулисието от държавата, обърна се Радев към Петков. Като министър вие вече се убедихте колко силна е дълбоката държава. Вярвам, че осъзнавате, че ако не постигнете решителни промени още в първите 100 дни, няма как коалицията да спечели битката за законността в България", предупреди Радев.

 

Той изрази надежда, че коалиционното управление ще чуе гласът на народа, който иска законност. "Битката с бедността и отстояването на българските национални интереси навън са другите основни задачи", заяви президентът В началото на седмицата държавният глава поотделно проведе консултации с представители на формациите, представени в 47-ото Народно събрание.

 

"Провеждаме третия цикъл консултации за съставяне на правителство тази година. Надявам се да бъде последен. Предстои при постигнато коалиционно споразумение да връча мандат за съставяне правителство на първата по численост парламентарна група", каза Румен Радев.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени