Кирил Петков посече Нинова: Няма да е вицепремиер, но искаме Рашков за вътрешен министър

Петков обясни, че за номинациите на ПП за министерски постове ще е нужно одобрение както от него, така и от Асен Василев

Докато в БСП искат смяната й, Нинова преговаря с Кирил Петков за правителство
Докато в БСП искат смяната й, Нинова преговаря с Кирил Петков за правителство Източник: Facebook
Краткият отговор е "не". С тези думи съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков отговори на въпроса вярно ли е, че лидерът на БСП Корнелия Нинова ще е вицепремиер в бъдещото правителство.
 
"Отидохме в офиса на Нинова, за да говорим. Тя имаше притеснения за бюджета. Обяснихме, че използването на 1/12 от бюджета за 2021 г. за януари няма да е трудност", каза още той в интервю по Евроком. Думите му бяха в отговор на появилите се снимки, на които се вижда как той и Асен Василев влизат в офиса на "Позитано 20". 
 
В същто време Асен Василев каза в "Панорама" по БНТ, че не било ясно каква ще е Нинова и какъв ще е Кирил Петков. Щели да преговарят, докато се разберат.
 
От думите на Петков стана ясно и че предложението на ПП "Продължаваме Промяната" за вътрешен министър ще е сегашният служебен такъв Бойко Рашков. Той обясни, че това може да се промени в зависимост от предложенията на другите три партии.
 
Петков обясни, че за номинациите на ПП за министерски постове ще е нужно одобрение както от него, така и от Асен Василев. Партиите ще предлагат имена на министри след подписване на коалиционното споразумение, заяви Петков.  Той съобщи още, че това ще се случи в неделя или най-късно в понеделник.
 
Петков заяви още, че министерски постове ще се раздават на база на получените реални резултати на изборите. По думите му така се уважават както избирателите, така и останалите три партии, които ще участват коалиционното управление.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени