Кирил Петков: Приемаме предложението на ГЕРБ само за ротация на премиерите

Бяхме съгласни Росен Желязков да е министър на иновациите и растежа. ГЕРБ поискаха и МВР, министерството на околната среда, добави той

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: БТА

Прекарах нощта с надежда, че утрото е по-мъдро. Не разбрахме снощи какво се случи. Накрая отстъпихме дори Мария Габриел да е премиер и външен министър - още в първия ден на преговорите. Това заяви пред bTV съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. 

 

Споразумението, което предложихме е за 9 месеца и после два пъти по 15 месеца. Вписахме, че ще рестриктираме плаващи мнозинства - т.е трябва да имаме общи съгласия за гласуванията в парламента. При регулаторите също няма да има квоти, но процесът ще бъде по-бавен - а изборът пред гражданите, обясни Петков споразумението. 

 

"Би ми тежало да погледнем след три години и да видим, че сме изпуснали това историческо време, че сме изпуснали еврозоната, а България е станала "приказен свят" с нотариуси, джуджета, елфи". "Приемаме предложението на ГЕРБ само за ротация на премиерите", добави Петков. 

 

"Бяхме съгласни Росен Желязков да е министър на иновациите и растежа. ГЕРБ поискаха и МВР, министерството на околната среда".

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени