Кирил Петков съзря атака от ИТН: Не съм ходил до Румъния и нямам никакви канадски документи

До момента нито БСП, нито Радев са провели разговори с него за участие в кабинет

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: МС

"Имаме енергия да продължим да бъдем част от промяната. Какъв е най-добрият начин да го направим, ще бъде много сериозен разговор не само с нашите съмишленици, но и с нашите семейства, с нашите партньори. Знаем, че България има нужда от още промяна", коментира служебният министър на икономиката Кирил Петков пред БНР на въпрос, дали ще прави нов политически порект.

 

Петков подчерта, че до момента нито БСП, нито Радев са провели разговори с него за участие в кабинет. За съвместното решение с Асен Василев и Николай Денков да участват в служебното правителство и за евентуално бъдещо продължение той уточни, че това е единственият формат, в който би влязъл в политическа роля - обща визия и пълна свобода.

 

"Оттук нататък единственото, което би ми било интересно, е решението на Конституционния съд. Не съм ходил до Румъния", уточни икономическият министър по повод двойното си гражданство и твърдението, му че необходимите документи са в Румъния.

 

Според него случаят с неговото гражданство би отворил вратите за много други българи, които искат да променят страната. Той бе категоричен, че не отчита своя грешка, защото е бил абсолютно убеден, че отказът от чуждо гражданство е валиден. Той потвърди, че към днешна дата няма нито един канадски документ.

Петков отказа да назове посредника от ИТН, който е осъществил връзка с него преди срещата му със Слави Трифонов.

 

Той анализира атаката на ИТН, последвала отказа му за участие в кабинета на партията. "В едно съм сигурен – тази готовност да изкажат всякакви неверни неща, включително и за бизнесите ни, за мен поражда супер много съмнения", смята той.  

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени