Кирил Петков: Страх ли ви е, че Рашков ще бъде избран за шеф на КПКОНПИ

Ако си мислите, че ще ни притесните като правителство и ние ще се договаряме с вас - няма, обърна се той към ГЕРБ-СДС

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: Zonanews

 Вече 2 часа слушам тази дискусия и се чудя защо 120 депутата слагат най-големия приоритет на Република България да е гласуването на оставката на Никола Минчев. Нима оставката на Никола Минчев е по-важна от цените на тока, нима е по-важна и нивата на пенсиите. Това каза от парламентарната трибуна по време на днешното заседание на НС премиерът Кирил Петков, предаде репортер на Zonanews.

 

Никола Минчев е много добър, отличен професионалист, заяви премиерът Кирил Петков от парламентарната трибуна. Депутатите дебатират по исканата оставка на председателя на Народното събрание (НС) Никола Минчев.

 

"Нима вие предпочетохте да прекарате два часа като по-важна тема от данъчните облекчения за младите семейства. Нима вие решихте, че няма нужда в момента да приемате един поне от 22-те закона за да усвоим 12 милиарда от плана за възстановяване. Но вие казахте, че всичко това не е важно, важна е оставката на г-н Минчев. Г-н Минчев е един добър професионалист, чувал съм това от устата на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", попита Петков.

 

"Може би имате друга причина. Може би се страхувате, че г-н Минчев ще ръководи това НС и ще приеме закони като този за КПКОНПИ. Може би Ви е страх, че Рашков ще бъде избран за шеф на КПКОНПИ. Може би Ви е страх, че ще има съдия, който ще ревизира работата на главния прокурор", допълни още Кирил Петков.

"Ако си мислите, че ще ни притесните като правителство и ние ще се договаряме с вас - няма". С тези думи се обърна Кирил Петков към депутатите от ГЕРБ-СДС.

 

Към ДПС премиерът заяви, че с приемане на тази оставка няма да намали броя на сигналите, които ще бъдат изпратени до европрокуратурата. Според Кирил Петков във "Възраждане" има честни хора, които са влезли с друга идея, които осъзнават историческата си роля в този момент, но по думите на премиера те са подложени на натиск от лидерите на "Има такъв народ".

 

"Предателството, което ИТН ще направят, когато днес натиснат бутона заедно с ГЕРБ и ДПС ще бъде очевадно пред целия български народ. Ето това е задкулисието срещу което се борим всеки ден", каза още Кирил Петков.

Докато той говореше, от залата се чуха викове за оставка.

 

Най-важната тема не е оставката на председателя на НС, а оставката на правителството, отговори Йордан Цонев от ДПС.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени