Кирил Петков за имунитета: Това е точният пример как прокуратурата може да се използва като бухалка

Ще си дам имунитета доброволно в момента, след като комисията в парламента бъде съставена и всички документи по това дело станат абсолютно ясни, добави той

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: Zonanews

"Това, което видяхме днес, е точния пример как прокуратурата може да се използва като бухалка. Знаете този казус много дълго време за моя отказ от канадското ми гражданство преди 2 години, казуса беше затворен и сега прокуратурата се сети в деня, когато се гласува правителството да повдигне същия този казус отново". Така Кирил Петков коментира пред журналисти на влизане в Народното събрание искания му от прокуратурата имунитет по казуса с гражданството му, предаде БНТ.

 

"Ще си дам имунитета доброволно, за да е ясно че няма от какво да се страхувам. Но ще си го дам в момента след като комисията в парламента бъде съставена и всички документи по това дело станат абсолютно ясни", заяви Петков.

 

"Искам да покажа на целия български народ как тази прокуратура използва невалидни казуси за политически натиск. Съставя се комисията в НС, показваме абсолютни всички документи пред целия български народ, нека и прокуратурата се обяснява защо след 2 години вдига този казус отново и след това преди комисията да реши каквото и да било, аз ще си дам имунитета доброволно, за да докажа, че няма за какво да се притеснявам", поясни Кирил Петков.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени