Киро говори български - видео събра топ лапсусите на бившия премиер

Поне вече говори български на ниво B1", шегуват се авторите на подборката

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: Zonanews

Стотици споделяния и коментари в рамките само на няколко часа събира видео обзор на лапсусите на бившия премиер Кирил Петков, който е пословичен с езиковите си премеждия. Клипчето беше разпространено от Фейсбук страницата "Хер Флик".

 

"Поне вече говори български на ниво B1", шегуват се авторите. Според международната система за оценяване, това се явява Средно или 3 по скалата от 1 до 6.

 

Владеенето на езика на ниво B1 означава, че говорещият може да разбира основните моменти, когато носител на езика говори ясно по познати теми, свързани с работа, училище, свободно време. Може да се справи в повечето ситуации, които биха възникнали по време на пътуване в район, където се говори на езика. Може да произведе кратък свързан текст по теми, които са му познати или представляват интерес за него. Може да опише преживявания и събития, мечти, надежди и амбиции и накратко да изтъкне аргументи и доводи за мнението си и плановете си. 

 

 

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени