Киро лъже като за последно - "осигурил" Томислав Дончев, Даниел Митов и Екатерина Захариева да подкрепят свалянето на ветото!

Тримата: Това е лъжа! Нищо, което предлага Петков, няма да получи подкрепа от нас

Томислав Дончев и Даниел Митов
Томислав Дончев и Даниел Митов Източник: Zonanews

Опозореният като премиер Кирил Петков спретна нова, чудовищна лъжа. Пред своите съпартийци в "Продължаваме промяната" и европейски представители той твърдял, че има осигурена подкрепата на зам.-шефовете на ГЕРБ Томислав Дончев и Даниел Митов, както и на бившата външна министърка Екатерина Захариева.

 

От ГЕРБ обаче отрекоха пред "24 часа" да са водени разговори с Кирил Петков или представители на "Продължаваме промяната" за Северна Македония. "Това е лъжа и нищо, което предлага Кирил Петков, няма да получи подкрепа от нас", заявяват от партийния пресцентър.

 

Плановете на Петков са още тази седмица да поиска обсъждане в парламента, което да му позволи вдигане на ветото срещу гаранции от ЕС, че българските условия стават част от преговорите за присъединяване на Северна Македония.

 

От "Има такъв народ" пък обявиха, че ще искат още в сряда да има закрито заседание на парламента, на което подалата оставка външна министърка Теодора Генчовска да изчете паметните записки от срещи на Кирил Петков.

 

Според ИТН от тях щяло да стане ясно, че премиерът предавал националните интереси. "Дали пък там няма еврокомисар, който разказва как Петков предава интересите ни", запита в понеделник зам.-шефът на ИТН Тошко Йорданов.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени