Кмет на ДБ с инициатива да се върне името Юрий Гагарин на 138-о училище в София

Георги Илиев е внук на високопоставен член на Централната контролно-ревизионна комисия към ЦК на БКП преди 1989 г.

Георги Илиев
Георги Илиев Източник: ДБ

Кметът на столичния район "Слатина" Георги Илиев, избран от криптокомунистическата секта Демократична България, излезе със скандална инициатива за смяна на името на 138 СУЗИЕ "Професор Васил Златарски" с това на съветския космонавт Юрий Гагарин. Георги Илиев е внук на високопоставен член на Централната контролно ревизионна комисия на БКП преди 1989 г. Майка му е била комунистически дипломат, след 10 ноември 1989 г. остава в МВнР, отива на мандат в Индия, затова и самият Георги Илиев е завършил висшето си образование в Делхи.

По време на тоталитарна България училището е носило името на съветския космонавт Юрий Гагарин, а предложението на кмета е да се върне старото му име от времето на комунизма. Вече е стартирана и подписка, на която всеки може да гласува за или против предложението. Всеки може да гласува от тук.

 

"Здравейте, във връзка с предстоящия 60-ти юбилей на 138 СУЗИЕ "Професор Васил Златарски", бихме искали да чуем Вашето мнение относно възстановяването на предишното име на училището - "Юрий Гагарин". Въпросът ни е провокиран както от 60 годишнината от първия полет в космоса, така и от факта, че в София съществува още едно (частно) училище, носещо името на професор Златарски", пише в анонса към анкетата.

 

А ето и публикацията за инициативата на кмета на Слатина Георги Илиев:

"Под отчета ми на 12.04., в който отбелязах деня на космонавтиката и припомних тази снимка на близо 60 години, започна дискусия относно възстановяване името на 138 СУЗИЕ.

Затова организираме официално допитване и ви каня да вземете участие в него.
Ето кратко представяне:

По-малко от два месеца след историческия първи полет на човек в космоса (на 24.05.1961 г.) Юрий Гагарин посещава 138 училище, кръстено на него и засажда борче в двора.
Тази година се навършват 60 години от това посещение и 60 години от създаването на 138 училище.
В тази връзка, бихме искали да знаем какво мислите, относно идеята да се възстанови името на училището и то отново да бъде наречено на първия човек, напуснал земната атмосфера".

И друг кмет от ДеБъ преди няколко месеца демонстрира фалшивия характер на кадрите на Христо Иванов-Бойкикев. Кметът на община "Красно Село" Росина Станиславова тогава отказва да инициира преименуването на 136 СОУ "Максим Горки" в квартал "Красно село" със старото му име "Ген. Иван Колев". Тя също е кандидатура на "Демократична България", но Христо Иванов-Бойкикев отказва да носи отговорност за действията на своите фейк кадри и действията им, които са в рязък дисонанс с ценностите на десните избиратели на ДеБъ.

Под отчета ми на 12.04., в който отбелязах деня на космонавтиката и припомних тази снимка на близо 60 години, започна...

Публикувахте от Георги Илиев - кмет на Слатина в Вторник, 27 април 2021 г.

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени