Коалиция ГЕРБ-СДС върна мандата за съставяне на правителство на президента Радев (ВИДЕО)

Бяхме подготвени с екип и политики. За мен е арогантно и безотговорно, политически незряло, отстаналите парламентарно-представени партии да откажат разговори с нас, заяви Даниел Митов.

ГЕРБ-СДС връща мандата
ГЕРБ-СДС връща мандата

Мандатът бе върнат от номинирания за министър-председател Даниел Митов, след като тази сутрин ИК на ГЕРБ  взе решение да не се представя в парламента проекто-кабинета, обявен преди два дни. Това стана след отказите за консулнтации от страна на Демократична България и "Има такъв народ".

 

"Бяхме подготвени с екип и политики. За мен е арогантно и безотговорно, политически незряло, отстаналите парламентарно-представени партии да откажат разговори с нас. Затова връщаме мандата", заяви Даниел Митов.

 

"Надявам се да има диалог и доверие между политическите сили. България има нужда от стабилно правителство на основата на принципи и приоритети. Направено е честно и прозрачно предложение за управление", отговори  Румен Радев. В близките дни ще оповестя кога ще връча мандат на втората политическа сила за съставяне на мандат, заяви президентът Радев.

"Искам да благодаря за усилията, които положихте за сформиране на правителство. В близките дни ще оповестя кога ще връча мандат на втората политическа сила за съставяне на правителство. България има нужда от стабилно правителство, излъчено от парламента", каза още Радев.

 

По закон държавният глава трябва да връчи проучвателен мандат и на втората политическа сила, събрала най-голям вот. В случая това е партията на Слави Трифонов "Има такъв народ". Ако и тя откаже да състави кабинет, президентът ще връчи мандата на трета партия по негова преценка, независимо от резултата ѝ на парламентарните избори. 

 

 

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени